Prima   -  Noutăți - Membrii Grupului de lucru regional pentru dezvoltarea turismului în nordul Moldovei au analizat progresele înregistrate în domeniu

Membrii Grupului de lucru regional pentru dezvoltarea turismului în nordul Moldovei au analizat progresele înregistrate în domeniu

07.12.2018   1902 accesări  

Grupul de lucru regional sectorial (GLRS) care a participat la elaborarea Programului regional sectorial (PRS) în domeniul sporirii atractivității turistice în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN), din care fac parte autorități publice locale și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, s-a întrunit vineri, 7 decembrie, în cadrul unei ședințe în incinta ADR Nord pentru a lua act de progresul înregistrat în implementarea Programului regional sectorial (PRS) în domeniul dezvoltării atractivității turistice în Regiunea de Dezvoltare Nord.

Referindu-se la Programul de dezvoltare a turismului, directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, a accentuat importanța acestui document strategic cu impact de lungă durată. „Avem obiective turistice cunoscute nu doar în țară, dar și peste hotare. Actualul Program de dezvoltare a turismului este un document strategic de perspectivă, prin intermediul căruia urmează să punem în valoare destinațiile noastre turistice și să impulsionăm dezvoltarea turismului în nordul Moldovei”, a relevat directorul ADR Nord.

În cadrul ședinței, specialiștii în planificare strategică și programare de la ADR Nord au raportat despre progresul înregistrat în procesul de implementare a PRS și analiza diagnostică privind dezvoltarea turismului rural și agroturismului în nordul Moldovei. Totodată, specialiștii ADR Nord au prezentat membrilor GLRS planul de acțiuni actualizat al PRS în domeniul dezvoltării atractivității turistice în Regiunea de Dezvoltare Nord. Obiectivele specifice ale planului menționat sunt: (1) modernizarea și amenajarea locațiilor turistice în Regiunea de Dezvoltare Nord; (2) dezvoltarea competențelor de inițiere și gestionare a afacerilor în domeniul turism și (3) valorificare și promovarea potențialului turistic. Planul de acțiuni actualizat urmează să fie aprobat la următoarea ședință a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord.

PRS în domeniul sporirii atractivității turistice al Regiunii de Dezvoltare Nord a fost aprobat de CRD Nord în luna ianuarie 2017.