Prima   -  Noutăți - Pe 30 martie 2019, între orele 20.30 și 21.30, aducem omagiu Pământului

Pe 30 martie 2019, între orele 20.30 și 21.30, aducem omagiu Pământului

28.03.2019   437 Accesări   MADRM

Cetățenii din întreaga lume vor participa pe 30 martie a.c. la cea mai mare acțiune de mediu „Ora Pământului”. Oamenii din peste 180 de ţări se vor reuni, în cadrul mai multor evenimente pentru a atenționa omenirea despre schimbările climatice și impactul acestora asupra procesului de degradare a biodiversității și solurilor, afectării resurselor de apă, pădurilor și securității alimentare.     
   
În țara noastră, la Chișinău, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), va organiza, în acest sens, un eveniment public, cu începere de la ora 19.00, în scuarul de pe Strada Pietonală. De asemenea, la inițiativa MADRM, în mai multe orașe din țară vor fi organizate asemenea acțiuni.
 
Cei prezenți vor fi informați despre inițiativa globală de mediu, despre importanța atenuării fenomenului schimbărilor climatice și protecției mediului, iar între orele 20.30 și 21.30, când vor fi deconectate luminile din perimetrul străzii pietonale, vor asculta muzică relaxantă de chitară, un colaj de muzică la acordeon, vor urmări un spectacol de foc și vor admira Orchestra „Model” a Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne. 
 
Este un eveniment simbolic, prin care autoritățile își propun să încurajeze oamenii să economisească energia electrică pe parcursul întregului an, în semn de grijă față de mediul înconjurător.
 
Din anul 2007, la inițiativa Fondului Mondial pentru Natură (WWF), anual, în ultima sâmbătă din luna martie, în intervalul orelor 20.30 și 21.30, prin stingerea luminilor, este marcată „Ora Pământului”.

Arrow Prev

       

  

Arrow Next