Prima   -  Noutăți - La Edineț va avea loc un atelier de lucru cu tematica „Etapele practice pentru elaborarea Planului local de acțiuni în domeniul eficienței energetice”

La Edineț va avea loc un atelier de lucru cu tematica „Etapele practice pentru elaborarea Planului local de acțiuni în domeniul eficienței energetice”

10.06.2019   714 accesări  

Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE), în calitate de autoritate administrativă în domeniul eficienței energetice, ține să Vă informeze că în perioada 17-23 iunie un atelier de lucru în cadrul Consiliului raional Edineț cu tematica „Etapele practice pentru elaborarea Planului local de acțiuni în domeniul eficienței energetice (PLAEE)”.

Evenimentul se va desfășura în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile în Moldova, organizează, cu susținerea Proiectului „Suport pentru modernizarea sectorului energetic în Republica Moldova” finanțat de Uniunea Europeană

Acest seminar se va axa pe acțiuni și pași practici care trebuie întreprinse de către managerii energetici pentru a elabora PLAEE - începând cu stabilirea inventarierii clădirilor publice, a sistemelor de iluminat stradal etc., inclusiv prezentarea instrumentului de finanțare „Credite pentru conservarea energiei oferite de NEFCO”.

La eveniment sunt invitați managerii energetici (reprezentați) ai raioanelor din vecinătatea raionului Edineț, precum și reprezentanți ai primăriilor orașelor mari din aceste raioane.

Totodată, în ziua evenimentului urmează să aibă loc o expoziție în aer liber, unde vor fi expuse cele mai răspândite tehnologii de producere a energiei din surse regenerabilă care sunt disponibile pe piața locală și pot fi utilizate de consumatori.

Atelierul de lucru se va desfășura la data de 18 iunie 2019, la Consiliul raional Edineț (or. Edineţ, str. Independenţei, 33).

Înregistrarea participanților va începe la ora 09:30.

Participarea poate fi confirmată până în data de 12 iunie 2019, la adresa electronică: alexandru.costin@aee.md sau telefonând la 069904461.