Prima   -  Noutăți - Membrii CDL al proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești, finanțat de UE, s-au întrunit într-o nouă ședință

Membrii CDL al proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești, finanțat de UE, s-au întrunit într-o nouă ședință

24.07.2019   595 Accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești” s-au întrunit miercuri, 24 iulie a.c., în incinta Primăriei orașului Fălești, pentru a șasea oară de când a fot creat acest CDL. La ședință au mai participat specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”.

În cadrul ședinței, Pavel Ivanciuc, manager local de proiect, a prezentat activitățile realizate în perioada aprilie-iunie a.c., precum și activitățile din planul de implementare a proiectului pentru perioada iulie-septembrie a.c. Membrii CDL au mai discutat pe marginea raportului „Implicarea societății civile ca partener al proiectului de AAC din orașul Fălești”, pentru trimestrul al II-lea. De asemenea, managerul local de proiect a prezentat participanților la ședință raportul privind recenta vizită de studiu în domeniul achizițiilor publice și al managementului contractelor privind implementarea proiectelor de infrastructură ale Uniunii Europene în România, Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia. La rândul său, Vasile Bagrin, manager DPGCL Fălești, a prezentat informații despre o vizită de studiu similară în Germania.

În cadrul aceleiași ședințe, membrii CDL au evidențiat un șir de aspecte pentru discuții ulterioare în cadrul ședințelor Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, altor ministere, serviciilor descentralizate etc.

Precizăm că scopul acestui CDL este să ofere soluții pentru problemele ce ar putea apărea pe parcursul implementării proiectului, precum și mai multă responsabilitate părților implicate la nivel local.

În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din orașul Fălești vor fi extinse cu 2,4 km și vor fi construite 2,6 km de rețele de aducție. Peste 15.000 de locuitori ai orașului Fălești vor fi conectați la sistemul de alimentare cu apă. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 1,27 milioane de euro, contribuția beneficiarilor fiind de 160.000 de euro.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 
Arrow Prev

   

  

Arrow Next