Prima   -  Noutăți - Șase reprezentanți ai companiilor de construcții în domeniile AAC și EE au beneficiat de serviciul de consultanță on-line HelpDesk

Șase reprezentanți ai companiilor de construcții în domeniile AAC și EE au beneficiat de serviciul de consultanță on-line HelpDesk

16.04.2020   1276 accesări  

La 16 aprilie 2020, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), în calitate de partener al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și al Agențiilor de Dezvoltare Regională a lansat serviciul de consultanță on-line HelpDesk pentru reprezentanții companiilor ce intenționează să depună dosare în vederea participării la licitațiile privind executarea lucrărilor de construcție pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice și a lucrărilor de construcție pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare.

Serviciu de consultanță este asigurat de către Camera de Comerț a Republicii Moldova, cu participarea experților din România și Republica Moldova, care are menirea de a stabili o conexiune cu potențialii ofertanți pentru a le acorda consultație la pregătirea dosarelor pentru licitațiile lansate.

Vicepreședintele CCI a RM, Mihai Bîlba a menționat: „Serviciul de consultanță se acordă doar pentru aspecte ce țin de partea procedurală a documentației de achiziție (Volumul I și II) nu și pentru aspecte de natură tehnică sau aspecte care țin de fundamentarea prețului ofertei. Fiecare participant beneficiază de consultanță individuală on-line cu experții. Scopul primordial fiind suport în pregătirea dosarelor de participare, îmbunătățirea calității ofertelor depuse pentru licitațiile lansate de ADR-urile din Republica Moldova”.

Dat fiind faptul că doritori de a primi consultații gratuite on-line sunt foarte mulți, s-a decis extinderea acestui serviciu pentru data de 22 și 24 aprilie curent.

Vă reamintim că ADR Nord a publicat recent DOUĂ ANUNȚURI despre licitațiile internaționale privind achiziționarea lucrărilor de construcție pentru sporirea eficienței energetice a două instituții de învățământ, precum și TREI ANUNȚURI privind achiziționarea și contractarea lucrărilor pentru trei proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în trei localități din Regiunea de Dezvoltare Nord. De asemenea, anunțurile se găsesc și pe site-ul CCI a RM.

Activitatea este organizată cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și sprijinită financiar de Uniunea Europeană.