Prima   -  Noutăți - În Republica Moldova a fost lansată săptămâna „E timpul pentru Natură!”

În Republica Moldova a fost lansată săptămâna „E timpul pentru Natură!”

01.06.2020   1355 accesări   MADRM

În perioada 1-5 iunie a.c., Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) desfășoară săptămâna de informare cu genericul „E timpul pentru Natură!”, în contextul Zilei Mondiale a Mediului, marcată anual pe 5 iunie. Tematica din acest an este biodiversitatea - un apel la acțiuni pentru combaterea accelerării pierderii și degradării speciilor din lumea naturală. Un milion de specii de plante și animale riscă să dispară, în mare parte din cauza activităților umane.

În cadrul săptămânii de informare, MADRM și subdiviziunile subordonate vor distribui informații de interes public referitor la importanța biodiversității pentru starea de bine a oamenilor, întrucât aceștia din urmă susțin economia societății noastre. De asemenea, vor fi difuzate comunicate informative despre inițiativele și proiectele de protecție a mediului și a resurselor naturale, diminuării impactului și consecințelor calamităților naturale, acțiuni susținute, inclusiv financiar, de partenerii de dezvoltare și organismele internaționale.

Totodată, pe 5 iunie va fi difuzat un spot video consacrat tematicii din acest an, realizat cu suportul PNUD Moldova și a Programului de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (SGP GEF), cu scopul de a informa și a sensibiliza publicul în acest sens.

Ziua Mediului este o ocazie în plus ca omenirea să conștientizeze că ceea ce consumă: produse alimentare, aer, apă - vin toate din Natură.

MADRM îndeamnă să ne evaluăm comportamentul față de mediul înconjurător, să devenim mai buni cu natura și să conștientizăm că rolul esențial al omenirii este de a susține viața pe Pământ.

MADRM anunță că, în contextul situației epidemiologice din țară, precum și pentru a nu admite apariția riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, în acest an nu vor fi organizate evenimente publice consacrate protecției mediului.