Prima   -  Noutăți - ADR Nord, în calitate de partener al proiectului CINEMA, a participat la o conferință online organizată de Forumul European Alpbach 2020

ADR Nord, în calitate de partener al proiectului CINEMA, a participat la o conferință online organizată de Forumul European Alpbach 2020

25.08.2020   3790 accesări  

Partenerii internaționali implicați în procesul de implementare proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA) s-au întrunit marți, 25 august, în cadrul unei conferințe online organizată de Forumul European Alpbach 2020. Printre partenerii proiectului CINEMA se numără Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Bălți.

Din partea ADR Nord la evenimentul online au participat directorul Agenției, Maria Prisacari, și Ana Tcaciuc, specialistă în cadrul Centrului de Informare și Consiliere în Afaceri din cadrul ADR Nord.

La conferința online s-a discutat despre un șir de aspecte privind revitalizarea zonelor urbane și industria creativă.

„Revitalizarea zonelor urbane este o provocare-cheie pentru coeziunea socială și competitivitatea în regiunea Dunării. Multe zone din interiorul orașelor au de suferit ca urmare a transformării industriale și a schimbării obiceiurilor consumatorilor. Proiectul CINEMA își propune să abordeze aceste probleme”, susține directorul ADR Nord, Maria Prisacari.

Obiectivul proiectului CINEMA, lansat la începutul lunii iulie a.c., este îmbunătățirea condițiilor inovatoare pentru industriile creative și revitalizarea urbană în regiunea Dunării. Realizarea acestui obiectiv se va înfăptui prin dezvoltarea și testarea modelului, instrumentelor și serviciilor inovatoare bazate pe acțiuni intersectoriale și inițiere între industria creativă (IC) și sectoarele economiei urbane precum comerțul cu amănuntul și afacerile mici.

Forumul European Alpbach (FEA), care a organizat conferința online, este o organizație austriacă nonprofit cu sediul la Viena, Austria. FEA este o platformă interdisciplinară pentru știință, politică, afaceri și cultură. Înființat în 1945, FEA abordează probleme socio-politice relevante din actualitate. În cel de-al 75-lea an de existență, FEA a trebuit să se reinventeze complet. Anul acesta, pentru prima dată, Forumul va este o conferință online de 12 zile. În cadrul evenimentului se discută inclusiv despre reluarea societăților noastre după pandemie și fundamentele viitorului nostru.