Prima   -  Noutăți - Cu suportul Uniunii Europene, la Drochia încep lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă

Cu suportul Uniunii Europene, la Drochia încep lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă

03.11.2020   2560 Accesări   2 Comentarii

Astăzi, la Drochia, a avut loc o ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă în orașul Drochia, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”, finanțat de Uniunea Europeană.

La ședință au participat conducerea și specialiști din cadrul ADR Nord, autorități publice locale, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate din Drochia, proiectantul, responsabil tehnic, antreprenorul care va efectua lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, dirigintele de șantier, reprezentați ai Departamentului de Construcții al GIZ, societatea civilă, Comitetul local de cetățeni, arhitectul-șef al orașului Drochia și managerul de proiect.

În cadrul ședinței s-a discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a Contractului de execuție a lucrărilor de construcție, semnat recent în incinta ADR Nord.

În urma procedurilor de licitații publice, experții evaluatori au stabilit că lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia urmează să fie executate, în decurs de 12 luni calendaristice, de SRL „Polimer Gaz Conducte”. Valoarea contractului de antrepriză se cifrează la 82,87 milioane de lei, din care 5,64 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Drochia și 500 de mii de lei  din partea Consiliului raional Drochia.

Supravegherea tehnică a lucrărilor ce urmează să fie executate va fi asigurată de SRL „Almape”, cu oferta contractuală în valoare de 745.793,07 de lei. Supravegherea de autor va fi realizată în procesul desfășurării lucrărilor de construcție-montaj de SRL „Fluxproiect”, conform contractului încheiat cu această companie, în valoare de 248.597,69 de lei.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

#UE4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (2) Adaugă comentariu

Sergiu / 04.11.2020 06:14
Ar vrea sa concretizez... in acest proiest este inclusa strada Hotin or. Drochia?

Răspunde
 

Adrian Mîță / 03.11.2020 21:21
Stimata conducere al or.Drochia daca totusi aveti un suport financiar european îmbunătățit sistemul de alimentare cu apa a blocurilor si dati apa pe Independenței 58 dupa ora 23:00

Răspunde
 

Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next