Prima   -  Noutăți - Webinar moldo-leton privind schimbul de bune practici în utilizarea GIS

Webinar moldo-leton privind schimbul de bune practici în utilizarea GIS

20.11.2020   1068 accesări  

Bunele practici în domeniul utilizării Sistemului Informațional Geografic (GIS) în Republica Letonia și Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova au fost subiectul unui webinar la care au participat specialiști din cadrul ADR Nord și experți letoni.

Evenimentul online a avut loc joi, 19 noiembrie, în cadrul proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea regiunilor Moldovei prin îmbunătățirea rezilienței acestora în situații de urgență și atenuarea consecințelor pe termen lung ale COVID-19”, finanțat de Republica Letonia.

În cadrul evenimentului, Pavel Curcovici, specialist în monitorizare și evaluare în cadrul ADR Nord, a vorbit despre experiența Agenției în domeniul gestionării GIS. Reprezentantul ADR Nord s-a referit, în special, la crearea hărților digitale prin intermediul sistemului informațional geografic, precum și la utilizarea acestora în procesul de planificare strategică.

În cadrul webinarului, Roberts Lipsbergs, care a reprezentat Departamentul pentru planificarea dezvoltării durabile din cadrul Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale al Republicii Letonia, a prezentat detalii despre cum specialiștii din țara sa utilizează GIS atât în domeniul planificării regionale, cât și în scopuri de analiză sistemică a datelor provenite din diferite domenii.

La rândul său, Gints Lūkins, reprezentant SunGIS, a vorbit despre serviciile și soluțiile pe care le oferă compania letonă specializată în GIS. În context, reprezentantul SunGIS a prezentat un proiect de grant al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia privind aplicarea tehnologiilor deschise în dezvoltarea unui geoportal electronic în Republica Uzbekistan.

Menționăm că, în perioada 2015-2017, ADR Nord a obținut experiență în domeniul gestionării GIS în cadrul unui proiect susținut de Republica Cehă.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase