Prima   -  Noutăți - Uniunea Europeană susține reabilitarea și extinderea sistemului de aprovizionare cu apă din orașul Fălești. Șantierul, transmis astăzi companiei de construcții

Uniunea Europeană susține reabilitarea și extinderea sistemului de aprovizionare cu apă din orașul Fălești. Șantierul, transmis astăzi companiei de construcții

21.01.2021   617 accesări  

Șantierul din orașul Fălești unde urmează să fie executate lucrări de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă a fost transmis companiei de construcții SRL „Polimer Gaz Conducte”. Evenimentul a avut loc joi, 21 ianuarie 2021, în incinta Primăriei orașului Fălești, unde s-au reunit părțile implicate în procesul de implementare a proiectului finanțat de Uniunea Europeană.

Conform contractului de antrepriză semnat la sfârșitul lunii noiembrie 2020, lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești urmează să fie executate în decurs de 10 luni calendaristice. Valoarea acestui contract se cifrează la 35,49 milioane lei, din care 3,31 milioane lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Fălești.

Supravegherea tehnică a lucrărilor ce urmează să fie executate va fi asigurată de SRL „Aldicons”, cu oferta contractuală în valoare de 230.686,55 de lei. Supravegherea de autor va fi realizată în procesul desfășurării lucrărilor de construcție-montaj de SRL „Apcan”, conform contractului încheiat cu această companie, în valoare de 106.470,71 de lei.

Precizăm că, la sfârșitul lunii noiembrie 2020, ADR Nord a organizat, la Fălești, evenimentul de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regionale. În urma implementării acestui proiect, a fost construit apeductul magistral Prut-Fălești, cu o lungime de 17,884 km. Astfel, apa din râul Prut a ajuns la stația de tartare din orașul Fălești. Următorul obiectiv este ca apa potabilă să ajungă în casele locuitorilor orașului Fălești. Acest lucru urmează să fie realizat în cadrul noului proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next