Prima   -  Noutăți - Cu suportul UE, la Drochia sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă

Cu suportul UE, la Drochia sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă

11.02.2021   1286 accesări  

În orașul Drochia sunt în toi lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”, finanțat de Uniunea Europeană. Grație acestui proiect, peste 20 de mii de locuitori ai orașului Drochia vor avea acces la apă potabilă sigură.

Miercuri, 10 februarie, specialiști în monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Nord au efectuat o vizită de monitorizare în teren, pentru a se documenta în privința executării lucrărilor în cadrul proiectului. Împreună cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului, reprezentanții ADR Nord s-au deplasat pe șantierul stației de purificare a apei și au monitorizat porțiuni de aducție aflate în proces de montare. În urma acestei vizite de monitorizare, specialiștii ADR Nord au constat că lucrările în cadrul proiectului sunt executate în conformitate cu graficul.

Lucrările de construcție finanțate de Uniunea Europeană includ măsuri de infrastructură precum reabilitarea și extinderea a 3,6 km de aducție a apei brute (A9), 3,2 km de aducție a apei (A9), 17,3 km rețele de distribuție (A1), reabilitarea a 5 sonde și a rezervoarelor de apă existente pe teritoriul SP-2, cu V=1000 m3 fiecare, a stației de pompare SP-3, unde vor fi montate 2 grupuri de pompare, rezervoarele existente de pe teritoriul SP-3 (V=2000 m3, 1 rezervor), (V=1000 m3, 1 rezervor), (V=500 m3, 2 rezervoare). Populația orașului Drochia va beneficia și de o stație nouă de purificare a apei potabile, care va include stație de clorinare și filtrare a cărbunelui activat și o stație modernă de pompare a apei.

Lucrările de construcție-montaj a sistemului de aprovizionare cu apă din orașul Drochia au demarat la începutul lunii noiembrie 2020 și urmează să fie executate în decurs de 12 luni calendaristice. Valoarea contractului de antrepriză, semnat cu SRL „Polimer Gaz Conducte”, constituie 82,87 milioane de lei, din care 5,64 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Drochia și 500 de mii de lei  din partea Consiliului raional Drochia.

Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă a orașului Drochia va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea acestui serviciu, sporirea ratei de conectare și accesul populației la apă potabilă sigură, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate ale acestora. 

Evenimentul de lansare oficială a lucrărilor în cadrul acestui proiect a avut loc săptămâna trecută, la Drochia.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” este implementată de ADR Nord și finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next