Prima   -  Noutăți - ADR Nord a transmis CR Fălești setul de documente ce atestă costul investițional al bunurilor și serviciilor achiziționate în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”

ADR Nord a transmis CR Fălești setul de documente ce atestă costul investițional al bunurilor și serviciilor achiziționate în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”

22.02.2021   644 accesări  

ADR Nord a transmis Consiliului raional Fălești setul de documente ce atestă costul investițional al bunurilor și serviciilor achiziționate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”, implementat de Agenție în perioada 2017-2020.

Evenimentul a avut loc vineri, 19 februarie 2021, în incinta ADR Nord. Actele au fost semnate de către directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și vicepreședintele CR Fălești, Veaceslav Tambur.

Valoarea lucrărilor de construcție-montaj a apeductului magistral Prut-Fălești, cu o lungime de 17,884 km, constituie 35,14 milioane lei.

Lucrările de construcție-montaj a vechiului sistem de alimentare cu apă din râul Prut a localităților din raionul Fălești au demarat în anul 1984. Până în prezent, în acest sistem au fost investiți peste 100 milioane de lei. Noul apeduct Prut-Fălești, reconstruit în cadrul noului proiect implementat de ADR Nord, are capacitatea să alimenteze cu apă potabilă întreg raionul Fălești.

Anterior, ADR Nord în raionul Fălești a implementat încă două proiecte de aprovizionare cu apă. Este vorba de proiectele „Alimentarea orașului Fălești cu apă din râul Prut”  și „Aprovizionarea cu apă potabilă și canalizare a locuitorilor satelor Risipeni și Bocșa și a instituțiilor de menire social-culturală”. Precizăm că în anul 2012, după montarea stației de tratare a apei din orașul Fălești, apa din Prut nu a ajuns în casele făleștenilor din cauza vechiului apeductului magistral Prut-Fălești, care a cedat. Prin intermediul noului proiect („Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”), autoritățile locale din Fălești și-au propus să facă următorii pași în vederea îndeplinirii obiectivul major pe care și l-au propus - cel de a aduce apa din râul Prut în cât mai multe gospodării din localitățile raionului.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase