Prima   -  Noutăți - La Călărășeuca sunt în plină desfășurare lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”

La Călărășeuca sunt în plină desfășurare lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”

01.04.2021   2075 Accesări  

Lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii  Domnului” din satul Călărășeuca, raionul Ocnița, sunt în plină desfășurare. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Miercuri, 31 martie 2021, specialiști din cadrul ADR Nord au efectuat o vizită de monitorizare pe șantierul din Călărășeuca. Echipa ADR Nord s-a întâlnit la fața locului cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului. În context, s-a discutat despre un șir de aspecte tehnice de care urmează să țină cont antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor de construcție. Lucrările decurg conform graficului.

Lucrările în cadrul proiectului au demarat în noiembrie 2020. Proiectul prevede asfaltarea unei porțiuni de drum cu o lungime de 4,62 km. Totodată, urmează să fie renovate capital două poduri, va fi construită o stațiune de popas, un grup sanitar și va fi amenajată o parcare pentru autoturisme.

Costul total al proiectului „Modernizarea infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces spre Mănăstirea «Adormirea Maicii Domnului» din satul Călărășeuca” constituie 22,45 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR. Până la sfârșitul anului 2021, urmează să fie valorificați 20,94 milioane de lei, alocați prin decizia Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale nr. 04/21 din 28 ianuarie 2021.

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca se află în raionul Ocnița, pe malul Nistrului. A fost ctitorită în secolul al XVIII-lea.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next