Prima   -  Noutăți - Orașele Fălești și Florești elaborează Programe de revitalizare urbană

Orașele Fălești și Florești elaborează Programe de revitalizare urbană

28.04.2021   1555 accesări  

Reprezentanții orașelor implicați în procesul de elaborare a Programelor de revitalizare urbană (PRU) au participat miercuri, 28 aprilie a.c., la o nouă ședință de lucru online. Din Regiunea de Dezvoltare Nord, la eveniment au participat reprezentanți ai orașelor Fălești și Florești.

Facilitatorii ședinței de lucru, specialiștii ADR Nord și reprezentanții orașelor și ai Solidarity Fund PL în Moldova au discutat pe marginea activităților desfășurate pe parcursul lunii aprilie 2021 (ședințele comune ale comitetului, zonarea orașului, colectarea indicatorilor etc.). De asemenea, au fost setate următoarele activități din Instrucțiunea nr. 1 (calculul indicatorilor în tabelul Excel, identificarea zonelor degradate, vizite, decizia Zonei de revitalizare etc.).

Recent, a fost inițiată o nouă cooperare dintre Solidarity Fund PL Moldova, ADR Nord și încă două orașe din Regiunea de Dezvoltare Nord, Fălești și Florești, în elaborarea PRU, precum și cu orașele Bălți, Edineț, Soroca și Sângerei, implicate anterior în acest proces, dar care urmează să-și actualizeze Programele de revitalizare urbană, pentru a fi în concordanță cu noile circumstanțe, inclusiv cu prevederile Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și cu experiența acumulată de orașe. În prezent, ADR Nord oferă asistență tehnică pentru orașele Florești și Fălești în procesul de elaborare a PRU.

După trei ani de activitate, în procesul de revitalizare urbană în Regiunea de Dezvoltare Nord au fost implicate orașele Bălți, Edineț, Ocnița, Soroca  din anul 2018, și orașele Drochia și Sângerei  din anul 2019.

În Republica Moldova, procesul de revitalizare urbană a fost inițiat în anul 2017 de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul Ministerului Fondurilor pentru Dezvoltare și Politică Regională al Republicii Polone, în cooperare cu Solidarity Fund PL în Moldova.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase