Prima   -  Noutăți - MADRM va dezvolta un Sistem Informațional pentru gestionarea proiectelor de dezvoltare regională

MADRM va dezvolta un Sistem Informațional pentru gestionarea proiectelor de dezvoltare regională

27.05.2021   1006 accesări   MADRM

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va dezvolta un sistem informațional pentru gestionarea proiectelor de dezvoltare regională. Miercuri, 26 mai 2021, în cadrul ședinței de Guvern, cabinetul de miniștri a aprobat unanim conceptul sistemului informațional.

„Necesitatea de a modifica evidența proiectelor de dezvoltare regională rezultă din experiența de mai bine de zece ani de implementare a politicii de dezvoltare regională în localitățile din țară. În prezent, evidența proiectelor, inclusiv istoricul acestora și fazele de implementare sunt stocate în mai multe fișiere tabelare în format Excel, fără posibilitate de generare a rapoartelor conform solicitărilor beneficiarilor de informații. Prin acest proiect, MADRM își propune să dezvolte o bază de date centralizată pentru proiectele finanțate atât din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, cât și din sursele partenerilor de dezvoltare. Noul concept urmează să ofere un sistem de furnizare a datelor și să faciliteze procesul de raportare privind implementarea proiectelor de investiții”, a menționat ministrul Ion Perju.
 
Totodată, oficialul a declarat că noul sistem informațional va fi creat și implementat cu suportul financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.

Proiectul actului normativ este elaborat în conformitate cu prevederile art. 22 lit. d) din Legea nr. 467/2003 cu privire la informatizare și la resursele informaționale de stat, în scopul gestionării evidenței proiectelor de dezvoltare regională.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase