Prima   -  Noutăți - Drochia: Cu suportul UE, lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă au fost executate în proporție de 84,17%

Drochia: Cu suportul UE, lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă au fost executate în proporție de 84,17%

14.06.2021   739 Accesări  

În orașul Drochia, lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă au fost executate în proporție de 84,17%, potrivit celui mai recent raport de monitorizare săptămânal al supraveghetorului tehnic.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost executate lucrări de excavare, de pregătire a tranșeelor și de montare a țevilor în sol pe o lungime de 883,3 m. De asemenea, au fost montate 2 cămine HI 99, F98 (D-1500 mm), montare la rețele a căminelor (30 de bucăți), armarea fundației sub rezervorul de apă (V=1000 m3), montarea gofrajului fundației rezervorului (29 m2), betonarea fundației rezervorului (58,0 m3).

În această săptămână, operatorul economic planifică să monteze în pământ 640 m de țevi din polietilenă, să monteze 3 seturi de fitinguri în cămine și 34 de seturi de cămine KIT și să asambleze un rezervor de apă cu un volum de 1000 m3.

Lucrările au demarat la începutul lunii noiembrie 2020 și urmează să fie executate până la sfârșitul anului curent. Valoarea contractului de antrepriză, semnat cu SRL „Polimer Gaz Conducte”, constituie circa 83 milioane de lei, din care 5,64 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Drochia și 500 de mii de lei  din partea Consiliului raional Drochia.

Proiectul include măsuri de infrastructură precum reabilitarea și extinderea a 3,6 km de aducție a apei brute (A9), 3,2 km de aducție a apei (A9), 17,3 km rețele de distribuție (A1), reabilitarea a 5 sonde și a rezervoarelor de apă existente pe teritoriul SP-2, cu V=1000 m3 fiecare, a stației de pompare SP-3, unde vor fi montate 2 grupuri de pompare, rezervoarele existente de pe teritoriul SP-3 (V=2000 m3, 1 rezervor), (V=1000 m3, 1 rezervor), (V=500 m3, 2 rezervoare). Populația orașului Drochia va beneficia și de o stație nouă de purificare a apei potabile, care va include o stație de clorinare și filtrare a cărbunelui activat și o stație modernă de pompare a apei.

Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă a orașului Drochia va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea acestui serviciu, sporirea ratei de conectare și accesul populației la apă potabilă sigură, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate ale acestora. Grație acestui proiect, peste 20 de mii de locuitori ai orașului Drochia vor avea acces la apă potabilă sigură.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next