Prima   -  Noutăți - Atelier practic privind Strategia de Specializare Inteligentă

Atelier practic privind Strategia de Specializare Inteligentă

08.07.2021   799 accesări  

Un atelier practic dedicat Strategiei de Specializare Inteligentă (S3  Smart Specialisation Strategy) la nivel regional și aportul politicilor regionale în acest context a avut loc în perioada 6-7 iulie 2021, în regim online.

În decursul celor două zile, participanții la eveniment, printre care și specialiști de la ADR Nord, au discutat pe marginea conceptului S3, ținând cont de ultimele evenimente din procesul de formare a politicilor Uniunii Europene și bunelor practici internaționale. În context, dr. Peter Wostner, expert GIZ, a argumentat de ce ar trebui ca Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agențiile de Dezvoltare Regională să implementeze S3.

La atelier au participat funcționari din cadrul MADRM, specialiști de la Agențiile de Dezvoltare Regională și experți GIZ Moldova.

Atelierul a avut loc cu sprijinul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MLPS), implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu MADRM și susținut financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).