Prima   -  Noutăți - La Călărășeuca sunt în plină desfășurare lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”

La Călărășeuca sunt în plină desfășurare lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”

05.08.2021   1366 accesări  

Lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca, raionul Ocnița, sunt în plină desfășurare, în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Miercuri, 4 august 2021, specialiști din cadrul ADR Nord au efectuat o vizită de monitorizare pe șantierul din Călărășeuca, unde s-au întâlnit la fața locului cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului. În context, s-a discutat despre un șir de aspecte tehnice de care urmează să țină cont antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor de construcție.

Lucrările în cadrul proiectului au demarat în noiembrie 2020. Proiectul prevede asfaltarea unei porțiuni de drum cu o lungime de 4,62 km, renovarea capitală a două poduri, construirea unei stațiuni de popas, unui grup sanitar și amenajarea unei parcări pentru autoturisme în preajma mănăstirii.

Costul total al proiectului „Modernizarea infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces spre Mănăstirea «Adormirea Maicii Domnului» din satul Călărășeuca” constituie 22,48 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR. Până la sfârșitul anului 2021, urmează să fie valorificați 9,43 milioane de lei.

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca se află în raionul Ocnița, pe malul Nistrului. A fost ctitorită în secolul al XVIII-lea.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase