Prima   -  Noutăți - Glodeni: Conducerea ADR Nord a efectuat o vizită de monitorizare în cadrul proiectului de asigurare cu apă potabilă a comunelor Cuhnești și Balatina

Glodeni: Conducerea ADR Nord a efectuat o vizită de monitorizare în cadrul proiectului de asigurare cu apă potabilă a comunelor Cuhnești și Balatina

12.08.2021   664 accesări  

Conducerea ADR Nord și specialiști din cadrul Agenției au efectuat joi, 12 august 2021, o vizită de monitorizare în cadrul proiectului de asigurare cu apă potabilă a comunelor Cuhnești și Balatina, raionul Glodeni, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Reprezentanții ADR Nord și-au început vizita de lucru la Consiliul Raional Glodeni, unde au discutat cu autoritățile locale, proiectantul și alte părți implicate despre realizarea următoarelor acțiuni, precum și despre condițiile tehnice care să permită testarea noului sistem de alimentare cu apă și darea acestuia în folosință.

Ulterior, participanții la ședință s-au deplasat la șantierul stației de tratare a apei din preajma comunei Balatina și la șantierul stației de captare a apei din râul Prut din preajma satului Bisericani, comuna Cuhnești, unde s-au documentat despre situația curentă privind executarea lucrărilor.

În ultima perioadă, la șantierul stației de tratare a apei din preajma comunei Balatina au fost executate lucrări de betonare a podelei. Aici a fost montată stația (50 m3/h) care va trata apa pompată din râul Prut. Recent, în preajma satului Bisericani, la șantierul stației de captare a apei, au început lucrările de construcție-montaj a zonei de captare a apei din Prut. Anterior, aici au fost instalate patru pompe.

Lucrările de construcție-montaj în cadrul acestui proiect au demarat la începutul lunii noiembrie 2020 și sunt executate de SRL „Laiola”.

Costul total al proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I  comuna Cuhnești și comuna Balatina” constituie 38,96 milioane lei. În anul 2020, în cadrul proiectului au fost valorificați 19,29 milioane lei. La începutul anului 2021, au fost alocați încă 19,67 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor de construcție-montaj.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase