Prima   -  Noutăți - Glodeni: Monitorizarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de alimentare cu apă potabilă din râul Prut a comunelor Cuhnești și Balatina

Glodeni: Monitorizarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de alimentare cu apă potabilă din râul Prut a comunelor Cuhnești și Balatina

07.09.2021   546 accesări  

Specialiști în monitorizarea proiectelor ai ADR Nord au efectuat marți, 7 septembrie 2021, o vizită de monitorizare în cadrul proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I – comuna Cuhnești și comuna Balatina”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Echipa de monitorizare s-a deplasat la șantierul stației de tratare a apei (50 m3/h), situată pe teritoriul comunei Balatina, pentru a se documenta în privința executării lucrărilor în cadrul proiectului. Ulterior, echipa de monitorizare a vizitat turnul de apă din satul Tomeștii Noi, unde au fost efectuate lucrări de amenajare a teritoriului.

Amintit că în cadrul acestui proiect au fost executate lucrări de montare a 9,366 km de rețele (de la stația de pompare din satul Bisericani până la stația de tratare din preajma comunei Balatina); 10,713 km de aducție de la stația de tratare până în satele Cuhnești, Balatina, Tomeștii Noi; 2,33 km de conducte de canalizare gravitațională, de la stația de tratare către râul Căldărușa; a fost montat 1 turn de apă în satul Tomeștii Noi (V=50 m3, H=18 m).

La vizita de monitorizare în teren au mai participat autorități publice locale și alte părți implicate în procesul de implementare a proiectului. Lucrările planificate în cadrul proiectului sunt pe ultima sută de metri.

Lucrările de construcție-montaj în cadrul acestui proiect au demarat la începutul lunii noiembrie 2020 și sunt executate de SRL „Laiola”.

Costul total al proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I  comuna Cuhnești și comuna Balatina” constituie 38,96 milioane lei. În anul 2020, în cadrul proiectului au fost valorificați 19,29 milioane lei. La începutul anului 2021, au fost alocați încă 19,67 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor de construcție-montaj.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase