Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului director local al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Drochia”, finanțat de UE, s-au întrunit în ședință

Membrii Comitetului director local al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Drochia”, finanțat de UE, s-au întrunit în ședință

09.09.2021   505 accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”, reprezentanți ai ADR Nord și ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” s-au întrunit miercuri, 8 septembrie 2021, în cadrul unei noi ședințe. În cadrul ședinței, care a avut loc în incinta Primăriei orașului Drochia, cu prezență fizică și în regim online, au fost prezentate activitățile din planul de implementare pentru următoarea perioadă și raportul de progres al proiectului pentru trimestrele II și III (aprilie-august) ale anului 2021.

În cadrul ședinței, Nina Cereteu, președinta CDL, a adus la cunoștința participanților la întrunire deciziile și concluziile din procesul-verbal al precedentei ședințe a CDL. De asemenea, președinta CDL a prezentat riscurile care deja au apărut și pot apărea pe parcursul implementării proiectului.

Ulterior, Ruslan Babin, manager local de proiect, a prezentat activitățile realizate în perioada ianuarie-martie 2021, precum și activitățile din planul de implementare a proiectului pentru perioada aprilie-august 2021. La rândul său, Alexandru Furtună, președintele Comitetului local de cetățeni, a prezentat raportul „Implicarea societății civile ca partener al proiectului de AAC din Drochia”, care acoperă trimestrele II și III ale anului curent.

În cadrul aceleiași ședințe, managerul Î.M. „Apă-Canal Drochia”, Andrian Rotaru, a prezentat informații cu privire la statutul privind elaborarea, calcularea și prezentarea datelor către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a Republicii Moldova cu referire la elaborarea și aprobarea tarifului pentru serviciile de apă și de canalizare.

La rândul lor, Renata Grădinaru, consultantă regională GIZ Moldova, a prezentat cele mai recente informații privind implementarea proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republice Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, iar Silvia Botnari, reprezentantă a A.O. „Centrul de Resurse Univers”, s-a referit la implementarea, rezultatele și provocările proiectului „Abilitare, Participare, Transparență  APT".

Scopul acestui CDL este să ofere soluții pentru problemele ce ar putea apărea pe parcursul implementării proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia, finanțat de UE, dar și să sporească nivelul de responsabilizare a părților implicate la nivel local.

Lucrările în cadrul proiectului au demarat la începutul lunii noiembrie 2020, iar în prezent sunt pe ultima sută de metri. Valoarea contractului de antrepriză, semnat cu SRL „Polimer Gaz Conducte”, constituie 91,57 milioane lei, din care 5,98 milioane lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Drochia și 500 de mii de lei  din partea Consiliului raional Drochia.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase