Prima   -  Noutăți - Fălești: Cu suportul UE, lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă au fost executate în proporție de 70%

Fălești: Cu suportul UE, lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă au fost executate în proporție de 70%

09.09.2021   1050 Accesări  

La Fălești continuă lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, finanțat de Uniunea Europeană. Grație acestui proiect, peste 15 mii de făleșteni vor avea acces la apă potabilă sigură.

Joi, 9 septembrie 2021, specialiști de la ADR Nord au verificat progresul lucrărilor de construcție și montaj și au constatat că lucrările planificate în cadrul proiectului au fost executate în proporție de 70%. Împreună cu alte părți implicate în procesul de implementare a proiectului, reprezentanții ADR Nord au monitorizat porțiuni de aducție aflate în proces de montare. Lucrările în cadrul proiectului sunt executate în conformitate cu graficul. La eveniment au participat și reprezentanți ai Departamentului de construcții al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din orașul Fălești vor fi extinse cu 2,4 km și vor fi construite 2,6 km de rețele de aducție. Lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești urmează să fie executate integral până la sfârșitul anului curent. Valoarea acestui contract constituie 35,88 milioane lei, din care 32,57 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene și 3,31 milioane lei - cofinanțarea Primăriei orașului Fălești.

Implementarea proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea acestui serviciu, sporirea ratei de conectare și accesul populației la apă potabilă sigură, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate a acestora.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești" este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Arrow Prev

   

  

Arrow Next