Prima   -  Noutăți - Prim-ministrul Natalia Gavrilița a vizitat șantierul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord. Construcția, finisată în proporție de 90%

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a vizitat șantierul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord. Construcția, finisată în proporție de 90%

05.11.2021   298 Accesări  

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a vizitat joi, 4 noiembrie 2021, șantierul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, aflat pe teritoriul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Construcția este finisată în proporție de 90%.

Proiectul, început în iulie 2020, este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și finanțat din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Drept parteneri strategici sunt  USAID, Suedia și UK AID, care vor contribui, prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova,  la dotarea cu mobilier și echipamente a spațiilor renovate ale Centrului. În total, valoarea estimată a proiectului se ridică la circa 40 de milioane de lei, dintre care 28,50 milioane lei din sursele FNDR. USARB a pus la dispoziție clădirea nefinisată ridicată din surse proprii și a alocat 2 milioane de lei pentru lucrări neplanificate, dar necesar de realizat.

Premierul Natalia Gavrilița a salutat investițiile care se fac în Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic și și-a exprimat încrederea că astfel va crește numărul studenților, dar și a tinerilor care vor rămâne să lucreze acasă. 

„Este foarte important să orientam studiile pentru creșterea unor competențe utile pentru tineri. Mai mult ca atât, tinerii trebuie să aibă încredere că se vor putea angaja la locuri bine plătite după absolvire. În acest sens, astfel de parteneriate între instituțiile de învățământ și agenții economici ca parteneriatul din Bălți sunt foarte importante", a subliniat Natalia Gavrilița.

La USARB activează 230 de cadre didactice, iar numărul studenților și elevilor care învață în prezent în cadrul Universității dar și a Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” este de peste 4000.

Referințe: gov.md

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next