Prima   -  Noutăți - La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Bălți continuă lucrările de eficientizare energetică, cu sprijinul Uniunii Europene

La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Bălți continuă lucrările de eficientizare energetică, cu sprijinul Uniunii Europene

06.12.2021   635 Accesări  

La Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți continuă lucrările de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. În prezent, la liceu se desfășoară lucrări interioare și exterioare de renovare a pereților. De asemenea, urmează să fie înlocuite geamurile vechi care au mai rămas și să fie finalizată reconstrucția acoperișului. Anterior, la instituția de învățământ au fost montate rețelele electrice și de alimentare cu apă, precum și sistemul de încălzire și de ventilare.

Luni, 6 decembrie 2021, specialiști ADR Nord au verificat progresul lucrărilor de construcție și montaj. Până în prezent, a fost valorificat circa 30% din bugetul proiectului. Lucrările, executate de SRL „Sarco Engineering”, au început în luna ianuarie 2021.

În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce, potrivit estimărilor, cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2  cu 125 tone. Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, circa 900 de elevi și 80 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție-montaj în cadrul acestui proiect se cifrează la 19,70 milioane lei, din care 19,57 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 132,680 lei  cofinanțarea din partea Primăriei municipiului Bălți.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next