Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului director local al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești”, finanțat de UE, s-au întrunit în ședință

Membrii Comitetului director local al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești”, finanțat de UE, s-au întrunit în ședință

17.12.2021   266 Accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești”, specialiști ADR Nord, reprezentanți GIZ Moldova și reprezentanți ai societății civile s-au întrunit în ședință vineri, 17 decembrie 2021. În cadrul ședinței, care a avut loc în incinta Primăriei orașului Fălești, cu prezență fizică și în regim online, au fost prezentate activitățile din planul de implementare planificate pentru perioada ianuarie-martie 2022 și raportul de progres al proiectului pentru perioada septembrie-decembrie 2021.

În cadrul ședinței, Pavel Ivanciuc, managerul local de proiect, a adus la cunoștința participanților la întrunire deciziile și concluziile din procesul-verbal al precedentei ședințe. Ulterior, managerul local de proiect a prezentat activitățile realizate în perioada septembrie-decembrie 2021, precum și activitățile din planul de implementare a proiectului pentru perioada ianuarie-martie 2022. Totodată, Alexandr Severin, primarul orașului Fălești și președintele CDL, s-a referit la riscurile care pot apărea după implementarea proiectului.

Membrii CDL au luat act de raportul Comitetului local de cetățeni pentru trimestrele III-IV și au discutat pe marginea Planului de acțiuni privind sustenabilitatea proiectului de alimentare cu apă implementat în Fălești.

Lucrări de construcție-montaj executate în orașul Fălești:

  • 18,4 km rețele de alimentare cu apă reabilitate și extinse;
  • 2,6 km de aducție construită;
  • 2,4 km de rețele de alimentare cu apă extinse.

În prezent, la Fălești lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului sunt la etapa de finalizare.

Valoarea totală a proiectului este de 35,87 mln lei, dintre care 32,56 mln lei – acordați de UE, și 3,30 mln lei – contribuție locală. 16.450 de locuitori ai orașului Fălești vor beneficia de servicii de aprovizionare cu apă potabilă.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next