Prima   -  Noutăți - Cu suportul Germaniei, șase instituții de învățământ din raionul Briceni au primit echipamente de filtrare a apei

Cu suportul Germaniei, șase instituții de învățământ din raionul Briceni au primit echipamente de filtrare a apei

11.03.2022   2268 accesări  

Șase instituții de învățământ din raionul Briceni vor beneficia de acces îmbunătățit la apă de calitate datorită echipamentelor de filtrare a apei. De asemenea, condițiile igienice în cele șase instituții vor fi îmbunătățite prin montarea încălzitoarelor de apă electrice instant. Echipamentele au fost achiziționate în cadrul unui proiect de planificare în domeniul managementului apelor implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova, susținut de Guvernul Germaniei.

Vineri, 11 martie 2022, echipamentele au fost transmise, prin intermediul Consiliului Raional Briceni, către șase instituții de învățământ beneficiare din raion: Liceul Teoretic „Grigore Vieru” din orașul Briceni, Liceul Teoretic Tețcani, Liceul Teoretic Trebisăuți, Gimnaziul Halahora de Sus, Gimnaziul Colicăuți și Centrul de creație a copiilor din orașul Briceni.

La eveniment au participat președintele raionului Briceni, Vitalii Lupașco, reprezentanți ADR Nord și GIZ Moldova și directorii instituțiilor de învățământ beneficiare. În context, directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a remarcat implicarea autorităților locale din raionul Briceni în procesul de implementare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord, prin intermediul proiectului.

„Datorită echipamentelor de filtrare și de încălzire a apei, vom contribui la îmbunătățirea calității apei și condițiilor de igienă în instituțiile beneficiare. Acest proiect va contribui la îmbunătățirea planificării strategice în domeniul aprovizionării cu apă, pentru a influența pozitiv dezvoltarea sectorului apei și utilizarea tehnologiilor inteligente în domeniu”, a menționat directorul ADR Nord, Maria Prisacari.

În cadrul aceluiași proiect, anul trecut a fost creată o hartă digitală a raionului Briceni în sectorul Alimentare cu apă și canalizare.

Proiectul „Planificare SMART în domeniul managementului apelor” este implementat de ADR Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova (SDG Innovation Fund Moldova), în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030", finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next