Prima   -  Noutăți - Cu suportul Germaniei, șase instituții de învățământ din raionul Glodeni vor avea acces la apă potabilă sigură

Cu suportul Germaniei, șase instituții de învățământ din raionul Glodeni vor avea acces la apă potabilă sigură

15.03.2022   1587 accesări  

Datorită unor echipamente moderne de filtrare a apei, șase instituții de învățământ din raionul Glodeni vor beneficia de acces îmbunătățit la apă potabilă sigură. De asemenea, condițiile igienice în cele șase instituții vor fi îmbunătățite prin montarea încălzitoarelor de apă electrice instant. Echipamentele au fost achiziționate în cadrul unui proiect de planificare în domeniul managementului apelor implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova, susținut de Guvernul Germaniei.

Marți, 15 martie 2022, echipamentele au fost transmise, prin intermediul Consiliului Raional Glodeni, către următoarele instituții beneficiare din raion: Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din orașul Glodeni, Gimnaziul Fundurii Vechi, Gimnaziul Dușmani, Gimnaziul Ciuciulea, Gimnaziul Hâjdieni și Gimnaziul Cajba.

La eveniment de transmitere a bunurilor au participat președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari, reprezentanți ADR Nord și directorii instituțiilor beneficiare și autorități locale.

Elena Verenciuc, șefa interimară a Secției planificare și cooperare regională din cadrul ADR Nord, a menționat că echipamentele de filtrare și de încălzire a apei, livrate cu suportul Guvernului Germaniei, vor contribui la îmbunătățirea calității apei și condițiilor de igienă în instituțiile de învățământ beneficiare. Reprezentanta ADR Nord a mai spus că proiectul va contribui la îmbunătățirea planificării strategice în domeniul aprovizionării cu apă, pentru a influența pozitiv dezvoltarea sectorului apei și utilizarea tehnologiilor inteligente în domeniu.

În cadrul aceluiași proiect, anul trecut a fost creată o hartă digitală a raionului Glodeni în sectorul Alimentare cu apă și canalizare.

Proiectul „Planificare SMART în domeniul managementului apelor” este implementat de ADR Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova (SDG Innovation Fund Moldova), în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030", finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase