Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare a lucrărilor executate în cadrul proiectului de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți

Vizită de monitorizare a lucrărilor executate în cadrul proiectului de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți

19.04.2022   461 accesări  

Marți, 19 aprilie 2022, ADR Nord a monitorizat progresul lucrărilor de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți, executate în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. În prezent, la liceu se desfășoară lucrări de renovare în interior.

Operatorul economic urmează să termoizoleze pereții exteriori ai blocurilor A și A2. Lucrările de eficientizare energetică a blocului A3 al instituției de învățământ, precum și cea mai mare parte a lucrărilor interioare au fost finalizate la finele anului trecut. SRL „Sarco Engineering” a început lucrările de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir" din Bălți în luna ianuarie 2021.

În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce, potrivit estimărilor, cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2  cu 125 tone. Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, circa 960 de elevi și profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție-montaj în cadrul acestui proiect constituie 22,22 milioane lei, din care 22,09 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 132,680 lei  cofinanțarea din partea Primăriei municipiului Bălți. Ulterior, Primăria municipiului Bălți a mai contribuit adițional cu 1,51 mln lei, acoperind astfel costul lucrărilor de reparație a pereților interiori pe holuri și sălile de clasă în blocul A3.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase