Prima   -  Noutăți - Briceni: Guvernul Germaniei a susținut actualizarea capitolului privind sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare din Strategia socio-economică a raionului

Briceni: Guvernul Germaniei a susținut actualizarea capitolului privind sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare din Strategia socio-economică a raionului

24.05.2022   254 Accesări  

Capitolul privind sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) din Strategia socio-economică a raionului Briceni a fost prezentat marți, 24 mai 2022, în incinta Consiliului Raional Briceni. În cadrul unei ședințe a grupului de lucru specializat, autoritățile locale implicate și reprezentanții ADR Nord au audiat raportul expertului responsabil de elaborarea documentului strategic.

„Capitolul actualizat privind sectorul AAC din Strategia socio-economică a raionului Briceni va asigura baza pentru identificarea ulterioară a proiectelor, planificarea, dezvoltarea și implementarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare”, susține Elena Verenciuc, șefă de secție la ADR Nord.

Participanții la ședința grupului de lucru au discutat pe marginea planului de acțiuni al capitolului AAC și au propus unele completări și ajustări ale acestuia. De asemenea, au stabilit acțiunile principale în cadrul procesului de monitorizare și evaluare a capitolului AAC.

Documentul strategic actualizat urmează să fie supus audierilor publice, iar ulterior  aprobat de Consiliul Raional Briceni.

Actualizarea Strategiei socio-economice a raionului Briceni a avut loc în cadrul proiectului „Planificare SMART în domeniul managementului apelor”. Proiectul este implementat de ADR Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova (SDG Innovation Fund Moldova), în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next