Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Nord a participat la cea de-a XI-a ediție a Forumului Mondial de Urbanism

Directorul ADR Nord a participat la cea de-a XI-a ediție a Forumului Mondial de Urbanism

04.07.2022   682 accesări  

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, împreună cu o delegație de funcționari de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, reprezentanți ai altor instituții de dezvoltare regională și autorități publice locale din Republica Moldova au participat la cea de a XI-a ediție a Forumului Mondial de Urbanism cu genericul „Transformarea orașelor noastre pentru un viitor urban mai bun”.

Agenda evenimentului a inclus subiecte privind tendințele și perspectivele mondiale de dezvoltare urbană. În cadrul Forumului a fost stabilit un dialog la nivel mondial între orașe, în care s-a discutat despre modele noi de dezvoltare urbană, precum și despre provocările și impactul urbanizării asupra orașelor, economiilor, mediului și politicilor publice.

În cadrul panelului de discuții organizat de Ministerul Fondurilor și Politicilor Regionale din Polonia „Cooperarea Poloniei în cadrul parteneriatului estic al UE  Provocări și factori de succes în construirea unui sistem de revitalizare urbană în Republica Moldova”, delegația din Republica Moldova a prezentat experiența, rezultatele și bunele practici însușite în procesul de revitalizare a zonelor urbane subdezvoltate. Experiența țării noastre în revitalizarea urbană a fost prezentată ca un exemplu de succes și care este cunoscut în țările din Europa.

În cadrul panelului au fost puse în dezbatere subiecte de interes comun și s-a discutat despre perspectivele de colaborare cu partenerii din Polonia în domeniul dezvoltării urbane și revitalizării zonelor urbane degradate.

Forumul Mondial de Urbanism a fost organizat de Organizația Națiunilor Unite în cooperare cu Ministerul polonez al Fondurilor de Dezvoltare și Politicii Regionale, la Katowice, Polonia, în perioada 26-30 iunie. Evenimentul se desfășoară o dată la doi ani și întrunește reprezentanți ai guvernelor și specialiști din domeniul dezvoltării urbane.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase