Prima   -  Noutăți - Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord se întrunesc marți, 12 iulie, în ședință ordinară

Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord se întrunesc marți, 12 iulie, în ședință ordinară

08.07.2022   575 accesări  

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord organizează a doua ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord. Ședința va avea loc marți, 12 iulie 2022, cu începere de la ora 10.00, în incinta restaurantului „Oscar” din municipiul Bălți (str. Mihail Sadoveanu, 1, etajul 2).

La ședința publică a CRD Nord urmează să participe funcționari MIDR, membrii CRD Nord, specialiști ADR Nord, precum și reprezentanți ai societății civile interesați de implementarea politicii de dezvoltare regională în nordul țării.

În cadrul ședinței, va fi ales președintele și vicepreședintele CRD Nord, în legătură cu expirarea mandatelor. Totodată, membrilor CRD Nord le va fi prezentat raportul semestrial privind implementarea Programului Operațional Regional (POR) Nord (2022-2024) pentru perioada ianuarie-iunie 2022. Ulterior, consilierii regionali vor participa la prezentarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, stabilite în Agenda 2030.

Agenda ședinței online a CRD Nord se găsește mai jos, la rubrica „Fișiere anexate”.

Ședința de constituire a CRD Nord de legislatura a IV-a a avut loc în data de 21 ianuarie 2020, la Bălți. CRD Nord este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord, în componența căreia intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca. CRD Nord are 48 de membri: cei 11 președinți de raioane, primarul municipiului Bălți și câte un reprezentant al asociațiilor de primari, societății civile și sectorului privat din fiecare raion și municipiu al regiunii. Membrii CRD Nord își exercită atribuțiile cu titlu gratuit. Mai multe detalii despre CRD Nord se găsesc AICI.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next