Prima   -  Noutăți - La Soroca încep lucrările de reabilitarea a Muzeului de Istorie și Etnografie

La Soroca încep lucrările de reabilitarea a Muzeului de Istorie și Etnografie

08.07.2022   837 accesări  

În municipiul Soroca încep lucrările de reabilitare a Muzeului de Istorie și Etnografie. O ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor planificate a avut loc vineri, 8 iulie 2022, în incinta muzeului.

Specialiști ADR Nord, reprezentanți ai Consiliului Raional Soroca, responsabilul tehnic, reprezentanții companiei care va efectua lucrările de construcție-montaj au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a contractului de execuție a lucrărilor.

În decurs de 12 luni, SRL „Moldsercon” s-a angajat să reabiliteze clădirea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca, în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice.

Renovarea Muzeelor de Istorie și Etnografie din municipiile Soroca și Bălți sunt primele proiecte de reabilitare și modernizare a unor muzee din nordul Republicii Moldova, finanțate din surse financiare naționale.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 8,4 milioane de lei, alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Contribuția Consiliului Raional Soroca constituie 10% din valoarea contractului de antrepriză. 

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării două noi proiecte de îmbunătățire a atractivității turistice. Unul dintre acestea este proiectul „Valorificarea Patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, depus de Consiliul Raional Soroca în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next