Prima   -  Noutăți - Profilurile socio-economice ale raioanelor din Regiunea de Dezvoltare Nord, elaborate cu suportul GIZ Moldova

Profilurile socio-economice ale raioanelor din Regiunea de Dezvoltare Nord, elaborate cu suportul GIZ Moldova

26.07.2022   689 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, cu suportul GIZ Moldova, a elaborat și editat Profilurile socio-economice pentru promovarea investițiilor în raioanele din nordul țării. În total, au fost tipărite 1500 de exemplare de broșuri, în limba engleză: câte 100 de exemplare despre fiecare raion/municipiu în parte și 300 de exemplare despre Regiunea de Dezvoltare Nord.

Profilurile socio-economice se adresează mediului de afaceri din țară și de peste hotare. Publicațiile vor contribui la promovarea potențialului economic și investițional al regiunii, precum și la promovarea producătorilor locali. De asemenea, profilurile socio-economice pot facilita crearea parteneriatelor de dezvoltare între localități / oameni de afaceri din Republica Moldova și din străinătate.


Regiunea de Dezvoltare Nord, din care fac parte 11 raioane și municipiul Bălți, reprezintă 29,6% din suprafața totală a Republicii Moldova și are o populație de 718.696 de persoane (BNS, 2022), această cifră încadrându-se în sistemul statistic european NUTS 3. Comparativ cu alte regiuni, Regiunea de Dezvoltare Nord are o serie de avantaje pentru dezvoltarea și atragerea investițiilor străine: așezarea geografică favorabilă pentru cooperarea transfrontalieră, puncte de control vamal internaționale cu Ucraina (auto și feroviare) și România (auto), condiții agro-climatice favorabile pentru dezvoltarea agriculturii, potențial industrial relativ diversificat, infrastructura transportului diversificată și ramificată (rețea densă de drumuri, căi ferate, aeroporturi), resurse acvatice, balneo-turistice, potențial didactic de pregătire profesională și universitară.


Profilurile socio-economice ale raioanelor din Regiunea de Dezvoltare Nord au fost elaborate și editate de ADR Nord cu suportul proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de GIZ Moldova și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

În versiune electronică, profilurile socio-economice sunt disponibile AICI.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next