Prima   -  Noutăți - Tendințele și provocările sectorului de alimentare cu apă și canalizare în nordul Moldovei, prezentate într-un material video elaborat cu sprijinul Germaniei

Tendințele și provocările sectorului de alimentare cu apă și canalizare în nordul Moldovei, prezentate într-un material video elaborat cu sprijinul Germaniei

02.08.2022   367 accesări  

Tendințele și provocările sectorului de alimentare cu apă și canalizare în Regiunea de Dezvoltare Nord sunt abordate într-un material video elaborat în contextul finalizării proiectului „Planificare SMART în domeniul managementului apelor”, implementat de ADR Nord cu sprijinul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova.

În Regiunea de Dezvoltare Nord, rata de conectare a populației la rețeaua publică de alimentare cu apă constituie peste 54%. Continuă să lipsească documente de politică strategică sectorială la nivel local, precum și un proces eficient de planificare și dezvoltare a sectorului. Potrivit studiului „Calitatea apei destinate consumului uman în rețelele de apeducte urbane”, citat în materialul video, în Republica Moldova „apa din apeductele urbane investigate nu corespunde reglementărilor naționale în vigoare în proporție de 55,2%”. Potrivit aceleiași surse, „cea mai mare pondere a neconformităților privind calitatea apei este atestată în Regiunea de Nord a țării, unde 62,5% din probe nu corespund normativelor aprobate”.

Proiectul „Planificare SMART în domeniul managementului apelor” este implementat de ADR Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova (SDG Innovation Fund Moldova), în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next