Prima   -  Noutăți - Opt note conceptuale pentru proiecte de revitalizare urbană, evaluate la ADR Nord

Opt note conceptuale pentru proiecte de revitalizare urbană, evaluate la ADR Nord

16.12.2022   1342 accesări  

În perioada 13-16 decembrie 2022, la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au fost evaluate opt note conceptuale depuse în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor, propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Concursul a fost lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) în data de 1 noiembrie 2022.

În rezultatul evaluării administrative și tehnice, toate cele opt note conceptuale depuse la sediul ADR Nord au acumulat mai mult de 30 de puncte, ceea ce oferă posibilitatea participanților la concursul de proiecte menționat să acceadă în următoarea etapă – perfectarea și depunerea cererilor de finanțare, în termen de 90 de zile. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanțare și punctajul mediu acumulat la evaluarea administrativă și tehnică a notelor conceptuale vor fi indicate în notificările expediate aplicanților.

Evaluarea a fost realizată de Comisia de evaluare creată prin ordinul directorului ADR Nord, formată din cinci membri: doi reprezentanți MIDR, doi reprezentanți ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord și un reprezentant ADR Nord.

ADR Nord va continua să acorde suport tehnic și consultativ aplicanților și în perioada de depunere a cererilor de finanțare.

Amintim că, în perioada 1-30 noiembrie curent, orașele din nordul țării care dispun de programe de revitalizare urbană au depus la sediul ADR Nord opt note conceptuale pentru proiecte de revitalizare urbană. Totodată, la sediul MIDR, au fost depuse două note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare urbană, din partea orașelor-poli de creștere Soroca și Edineț.

Scopul acestui concurs de proiecte este de a susține accelerarea dezvoltării socio-economice a orașelor, în special a orașelor-poli de creștere, capabile să susțină dezvoltarea în zonele rurale proxime.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase