Prima   -  Noutăți - La Soroca avansează lucrările de reabilitarea a Muzeului de Istorie și Etnografie

La Soroca avansează lucrările de reabilitarea a Muzeului de Istorie și Etnografie

29.03.2023   1093 accesări  

În municipiul Soroca avansează lucrările de reabilitare a Muzeului de Istorie și Etnografie. Totodată, au fost achiziționate 50 de vitrine expoziționale, în valoare de 960 mii lei, pentru dotarea muzeului.

Miercuri, 29 martie 2023, directorul și specialiști ADR Nord au monitorizat modul cum decurg lucrările executate în cadrul proiectului „Valorificarea patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

În prezența reprezentanților Consiliului Raional Soroca și operatorului economic responsabil de efectuarea lucrărilor de renovare, specialiștii ADR Nord au pus în discuție un șir de aspecte legate de implementarea proiectului.

Valoarea acestui proiect constituie 8,4 mil. lei, 10% din bugetul alocat din FNDRL constituind contribuția Consiliului Raional Soroca.

Renovarea Muzeelor de Istorie și Etnografie din municipiile Soroca și Bălți sunt primele proiecte de reabilitare și modernizare a unor instituții muzeale din nordul Republicii Moldova, finanțate din surse financiare naționale.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next