Prima   -  Noutăți - Au fost evaluate administrativ cererile de finanțare depuse în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor

Au fost evaluate administrativ cererile de finanțare depuse în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor

04.04.2023   290 accesări  

Membrii Comisiei de evaluare a cererilor de finanțare depuse în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor, propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (ediția noiembrie 2022), s-au întrunit, în format fizic și online, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Comisia de evaluare a stabilit că cele cinci cereri de finanțare prezentate la ADR Nord corespund criteriilor de conformitate și de eligibilitate din regulamentul Concursului.

Cererile de finanțare evaluate:

  1. Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealul romilor din municipiul Soroca;
  2. Sângerei orașul incluziunii teritoriale, etapa II;
  3. Dezvoltarea infrastructurii urbane prin termoizolarea grădiniței publice din cartierul Gara Fălești;
  4. Creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea curechiului a orașului Drochia;
  5. Reabilitarea infrastructurii de agrement și zonei verzi de pe strada Pușkin, orașul Dondușeni.

Exercițiul de astăzi a Comisiei este prima activitate din Etapa 5  evaluarea cererilor de finanțare a concursului. Următoarele activități din această etapă de evaluare la nivel regional presupun: efectuarea vizitelor în teren de către specialiștii ADR Nord, pentru evaluarea conformității informațiilor prezentate în cererile de finanțare. Ulterior, cererile de finanțare vor fi evaluate din punct de vedere tehnic, activitate ce se va desfășura la începutul lunii mai. Ulterior, în termen de trei zile lucrătoare, va fi elaborat un raport de evaluare, după care, spre sfârșitul lunii mai, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord urmează să se întrunească în ședință pentru a aproba lista prioritară a proiectelor ce vor fi transmise spre evaluare la nivel național.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase