Prima   -  Noutăți - Sângerei: Au fost semnate actele de transmitere ce atestă costul investițional al serviciilor și bunurilor achiziționate în cadrul unui proiect de revitalizare urbană

Sângerei: Au fost semnate actele de transmitere ce atestă costul investițional al serviciilor și bunurilor achiziționate în cadrul unui proiect de revitalizare urbană

14.04.2023   368 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a transmis Primăriei orașului Sângerei setul de documente ce atestă costul investițional al serviciilor și bunurilor achiziționate, construite, reconstruite sau îmbunătățite din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) în cadrul unui proiect de revitalizare urbană implementat de Agenție în anul 2022.

Evenimentul a avut loc vineri, 14 aprilie 2023, în incinta ADR Nord. Actele au fost semnate de către directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și primarul orașului Sângerei, Arcadie Covaliov.

În urma implementării proiectului, au fost obținuți următorii indicatori: 4.691 mp de trotuar reconstruite; 4.225 mp de căi de acces construite; 4 locuri de joacă construite; 3 spații de fitness construite; 2 stadioane de minifotbal construite; un scuar amenajat.

Valoarea totală a proiectului constituie 15,6 mil. lei.

Proiectul „Sângerei  orașul incluziunii teritoriale”, depus de Primăria orașului Sângerei în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, este primul proiect de revitalizare urbană implementat în nordul țări din sursele FNDRL. Conform Programului Operațional Regional Nord (2022-2024), astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase