Prima   -  Noutăți - Renovarea energetică a Gimnaziului nr. 6 din Bălți, tot mai aproape de finalizare

Renovarea energetică a Gimnaziului nr. 6 din Bălți, tot mai aproape de finalizare

27.04.2023   1267 accesări  

La Bălți sunt tot mai aproape de finalizare lucrările de reabilitare și de sporire a nivelului de eficiență energetică a Gimnaziului nr. 6, situat pe strada Kiev, nr. 16.

Specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au efectuat joi, 27 aprilie 2023, o vizită de monitorizare la șantierul instituției de învățământ, aflată în una dintre zonele de revitalizare ale municipiului Bălți. Împreună cu operatorul economic responsabil de efectuarea lucrărilor de renovare energetică și alte părți implicate în implementarea proiectului, specialiștii ADR Nord au inspectat șantierul și au pus în discuție un șir de aspecte privind implementarea proiectului.

Până în prezent, la Gimnaziul nr. 6 din Bălți au fost executate următoarele lucrări: Blocul A  consolidarea planșeului, înlocuirea grinzilor afectate, termoizolarea fațadei, acces pentru persoane cu dezabilități, repararea pragurilor, copertinelor, executarea pereului, înlocuirea ușilor și ferestrelor (lemn, plastic) pe blocuri eficiente energetic; Blocul B – înlocuirea ușilor și ferestrelor (lemn, plastic) pe blocuri eficiente energetic, termoizolarea pereților la exterior, planșeelor de pod, înlocuirea rețelelor termice, montarea instalațiilor de ventilare în toate încăperile gimnaziului, edificarea pantei de acces pentru persoane cu dezabilități, executarea pereurilor pe perimetrul pereților exterior. Totodată, sistemul vechi de încălzire a fost înlocuit cu un punct termic individual nou.

Lucrările de renovare energetică sunt executate în cadrul proiectului de revitalizare urbană „Modernizarea infrastructurii publice și instituțiilor educaționale în zona de revitalizare din municipiul Bălți”, implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Valoarea contractului de antrepriză pentru renovarea energetică a Gimnaziului nr. 6 constituie 17,8 mil. lei. Până în prezent, compania de construcții a valorificat circa 12 mil. lei din valoarea contractului. Costul total al proiectului, care cuprinde și un subproiect de reparație a străzii Petru Zadnipru și a căilor de acces intravilan pe strada Cahul (nr. 48b-54a) din mun. Bălți, finalizat în decembrie 2022, constituie 22,7 mil. lei.