Prima   -  Noutăți - ADR Nord evaluează durabilitatea și impactul proiectului de renovare energetică a Centrului de Sănătate Edineț

ADR Nord evaluează durabilitatea și impactul proiectului de renovare energetică a Centrului de Sănătate Edineț

26.06.2023   1723 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord evaluează durabilitatea și impactul proiectului „Creșterea indicilor de eficiență energetică a Instituției medico-sanitare publice «Centrul de Sănătate Edineț»”, implementat din surse naționale în perioada septembrie 2017 – noiembrie 2019.

Vineri, 23 iunie 2023, specialiștii în monitorizare și evaluare din cadrul ADR Nord au efectuat o vizită de monitorizare post-implementare la Instituția Medico-Sanitară Publică „Centrul de Sănătate Edineț” din municipiul Edineț.

Scopul vizitei a fost evaluarea realizării activităților din Planul de asigurarea a durabilității proiectului în perioada 2022-2026, starea instituției eficientizate energetic în cadrul proiectului, impactul proiectului asupra comunității și gradul de satisfacție a cetățenilor.

În incinta Centrului de Sănătate Edineț s-a discutat despre condițiile optime create pentru angajații instituției și prestarea serviciilor medicale de calitate. Totodată, au fost puse în discuție și unele provocări apărute după recepția la terminarea lucrărilor și modul de soluționare a acestora.

Participanții la întrunire au vizitat obiectivele create în cadrul proiectului, pentru a evalua starea acestora, gradul de funcționalitate etc.

Specialiștii ADR Nord au formulat un șir de recomandări care au fost incluse într-un proces-verbal expediat beneficiarilor. Mai multe detalii despre perioada de implementare și post-implementare se vor regăsi într-un raport de evaluare elaborat de către specialiștii ADR Nord.

Obiectivul general al proiectului a fost crearea condițiilor optime pentru prestarea serviciilor medicale de calitate în cadrul Instituției medico-sanitare publice „Centrul de Sănătate Edineț”, aplicând tehnologiile energo-eficiente.

În cadrul proiectului au fost realizate următoarele lucrări:

  • Termoizolarea clădirii, 12.990,35 mp;
  • Izolarea pereților exteriori, 7.047,80 mp;
  • Schimbarea ferestrelor și ușilor exterioare, 1.171,35 mp;
  • Izolarea planșeului, 1.741,40 mp;
  • Izolarea acoperișului, 3.029,80 mp.

Pentru implementarea proiectului „Creșterea indicilor de eficiență energetică a Instituției medico-sanitare publice «Centrul de sănătate Edineț»”, din sursele FNDRL au fost alocate 8,8 mil. lei, contribuția Consiliului Raional Edineț constituind 1,2 mil. lei.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase