Prima   -  Noutăți - INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA. Inaugurarea clădirii renovate energetic a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți, cu suportul Uniunii Europene

INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA. Inaugurarea clădirii renovate energetic a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți, cu suportul Uniunii Europene

19.09.2023   351 accesări  

CINE?

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Bălți

CE?

Invită instituțiile mass-media la evenimentul de inaugurare a clădirii renovate energetic în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană privind sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a IX-a, și Săptămânilor Diplomației Europene pentru Climă și Energie Durabilă.

CÂND?

Joi, 21 septembrie 2023, ora 13.00

UNDE?

Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți (str. Sf. Nicolae, 98A)

DETALII

Măsurile de eficiență energetică au fost implementate în cadrul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și de eficiență energetică în clădirile publice”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Bugetul total al proiectului este de 39,8 mil. euro.

Lucrările de sporire a eficienței energetice în cadrul Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți au fost finanțate de Uniunea Europeană și implementate de ADR Nord.

Valoarea totală a proiectului privind sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din mununicipiul Bălți constituie aproximativ 24 mil. lei, din care 23,8 mil. lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene și peste 132.680 lei – cofinanțarea din partea Primăriei municipiului Bălți. În afara acordului de finanțare, Primăria municipiului Bălți a mai contribuit cu 4,6 mil. lei pentru reabilitarea interioară a instituției de învățământ. Numărul total de beneficiari este de peste 1.000 de elevi, profesori și angajați auxiliari ai Liceului.

CONTACTE

Maria Prisacari, director, Agenția de Dezvoltare Regională Nord, tel.: (+373) 231 61980e-mail: adrnord@adrnord.gov.md

 

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase