Prima   -  Noutăți - La Ocnița a avut loc recepția la terminarea lucrărilor în cadrul unui proiect de revitalizare urbană finanțat din FNDRL

La Ocnița a avut loc recepția la terminarea lucrărilor în cadrul unui proiect de revitalizare urbană finanțat din FNDRL

20.09.2023   1678 accesări  

În orașul Ocnița au fost finalizate lucrările de construcție în cadrul proiectului de revitalizare urbană „Păstrăm trecutul pentru viitor – Reabilitarea patrimoniului istoric al orașului Ocnița pentru generațiile viitoare”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Miercuri, 20 septembrie 2023, ADR Nord a desfășurat recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului de revitalizare a orașului Ocnița. Reprezentanți ADR Nord, autoritatea locală, antreprenorul care a executat lucrările de revitalizare urbană și reprezentanți ai serviciilor de verificare au analizat calitatea lucrărilor executate. Antreprenorul urmează să ia în considerare observațiile documentate de către membrii comisiei de recepție.

În urma implementării proiectului de revitalizare urbană, la Ocnița a fost creată o zonă de recreere prin amenajarea și repararea zonei istorico-arhitecturale din perimetrul străzilor 50 ani ai Biruinței și Sindicatelor. Totodată, la clădirea istorică de pe strada Sindicatelor nr. 1 a fost demontat și reconstruit 520 metri pătrați de acoperiș și au fost montate 5,4 metri cubi de canale de ventilare. De asemenea, a fost reabilitat 795 mp de drum istoric, a fost construiți 2560 mp de trotuar, au fost instalate 1585 m de borduri la trotuare și 421 m de borduri la drum, a fost plantată iarbă pe o suprafață de 3780 mp, au fost instalate 16 urne pentru colectarea gunoiului, 16 felinare stradale și 16 bănci. De asemenea, a fost instalat 120 m de gard metalic decorativ din oțel profilat și 1570 m de cablu electric.

Valoarea proiectului de revitalizare a orașului Ocnița constituie 5,6 mil. lei, alocate din sursele FNDRL. Contribuția Primăriei orașului Ocnița reprezintă 10% din suma alocată.

Lucrările de revitalizare urbană au fost executate de SRL „Vladmih Company” în perioada iunie 2022  august 2023.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase