Prima   -  Noutăți - Slovacia susține dezvoltarea digitală a agroturismului în nordul țării

Slovacia susține dezvoltarea digitală a agroturismului în nordul țării

28.09.2023   1356 accesări  

Antreprenori din domeniul agroturismului și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de profil din nordul țării au fost instruiți cum să folosească instrumente și platforme digitale de promovare a afacerii în domeniul turismului. Un atelier de lucru în acest sens a avut loc joi, 28 septembrie 2023, la Bălți, în contextul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a IX-a.

Atelierul de lucru a fost organizat de ADR Nord în parteneriat cu Pro4CE, companie slovacă specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a salutat inițiativa partenerilor slovaci de a susține dezvoltarea agroturismului în nordul Republicii Moldova. „Astăzi îi avem alături pe colegii noștri din Slovacia în cadrul unui proiect de sporire a competențelor în domeniul agroturismului. Încurajăm astfel de inițiative care aduc în prim-plan instrumente de promovare a afacerilor și modul cum acestea pot fi utilizate eficient. Este al doilea proiect pe care îl implementăm în colaborare cu Pro4CE și ne bucurăm că avem ocazia să preluăm experiența Slovaciei în domeniul dezvoltării agroturismului”, a menționat șefa ADR Nord.

În cadrul evenimentului, directorul executiv Pro4CE, Erik Heidema, și experții care l-au însoțit, le-a prezentat prestatorilor de servicii turistice un șir de instrumente digitale și platforme online de promovare, precum și o serie de exemple de succes privind aplicarea instrumentelor și platformelor digitale în gestionarea afacerii. Totodată, în cadrul unei activități de grup, participanții la atelierul de lucru au analizat instrumentele și platformele digitale prezentate, prin intermediul cărora producătorii regionali își pot spori ofertele de aventură gastronomică și rurală.

„Cuvântul-cheie pentru dezvoltarea sectorului agroturistic în regiunea dumneavoastră este storytellingul  acea artă a povestirii. În următoarele trei luni avem timp suficient pentru a vă susține să vă promovați digital propria afacere. Vă vom ajuta să fiți prezenți în rețelele de socializare, în platformele oferite de Google”, a menționat directorul executiv Pro4CE.

Proiectul „Dezvoltarea digitală a agroturismului în Regiunea de Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Slovak Challenge Fund (SCF), își propune să stimuleze afacerile locale cu alimente organice din nordul Moldovei prin deschiderea accesului pe piața online pentru producătorii locali. Proiectul este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace (MFEA SR) și implementat de Centrul Regional PNUD din Istanbul.

În anul 2021, în cadrul primului proiect implementat de ADR Nord și compania slovacă Pro4CE, au fost promovate, în premieră, mai multe destinații turistice din nordul Moldovei, prin intermediul unor spoturi și galerii de fotografii distribuite în mediul online. Ulterior, cele mai reprezentative fotografii s-au regăsit în unele publicații. Spoturile sunt disponibile pe site-ul ADR Nord, la rubrica „Galerie video”.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase