Prima   -  Noutăți - În raionul Soroca au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a sistemului ce va alimenta cu apă potabilă șase localități și o tabără de odihnă

În raionul Soroca au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a sistemului ce va alimenta cu apă potabilă șase localități și o tabără de odihnă

08.11.2023   597 accesări  

Au fost finalizate lucrările de construcție-montaj pentru alimentarea cu apă potabilă a șase localități și a unei tabere de odihnă din raionul Soroca, prin conectarea acestora la apeductul magistral Soroca-Bălți. Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenție de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Miercuri, 8 noiembrie, specialiști din cadrul ADR Nord au vizitat satele Volovița, Alexandru cel Bun, Racovăț și Slobozia-Vărăncău, unde au fost montate elemente ale noului sistem de alimentare cu apă potabilă.

În cadrul proiectului au fost efectuate lucrări de construcție-montaj a unui apeduct magistral cu o lungime de 30,5 km. De asemenea, au fost montate 6 rezervoare de apă potabilă, după cum urmează: Volovița  2 rezervoare de 50 metri cubi fiecare; Vasilcău  2 rezervoare de 100 metri cubi fiecare; Slobozia-Cremene  2 rezervoare de 50 metri cubi fiecare. Totodată, au fost montate 9 castele de apă, după cum urmează: Volovița  2 castele de apă de 25 metri cubi fiecare; Alexandru cel Bun  1 castel de apă de 50 metri cubi; Racovăț  3 castele de apă de 160 metri cubi fiecare și 1 castel de apă de 50 metri cubi; Slobozia-Vărăncău  2 castele de apă de 25 metri cubi fiecare.

De noul sistem de alimentare cu apă și sanitație vor beneficia peste 20.200 de locuitori din șase localități și 1.500 de copii de la tabăra „La Dumbravă”. În perioada următoare, urmează să organizăm recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului.

Valoarea totală a proiectului „Apa  necesitate primordială pentru o viață calitativă în Regiunea de Dezvoltare Nord” constituie 32,82 mil. lei, din care 29,27 mil. lei  alocate din FNDRL. Consiliul Raional Soroca a contribuit cu 3,55 mil. lei (10% din valoarea totală a proiectului).

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase