Prima   -  Noutăți - Apel de colectare a dosarelor în cadrul Competiției Moldova Eco Energetică 2023

Apel de colectare a dosarelor în cadrul Competiției Moldova Eco Energetică 2023

16.11.2023   895 accesări   AEE

Agenția pentru Eficiență Energetică, în calitate de autoritate administrativă în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă, anunță lansarea Apelului de colectare a dosarelor în cadrul Competiției Moldova Eco Energetică ediția 2023.

Competiția din acest an este dedicată sectorului public și urmărește identificarea și aprecierea celor mai de succes proiecte implementate în sectorul public. Toți participanții vor concura la o singură categorie numită generic „Rolul exemplar al sectorului public în promovarea eficienței energetice și energiei regenerabile”. 

La competiție se pot înscrie instituții publice (instituții educaționale, culturale, sociale și medicale) și autoritățile publice locale (nivelurile 1 și 2) care au implementat proiecte de eficiență energetică și de valorificare a surselor de energie regenerabile. Participanții vor concura pentru una dintre nominalizările prezentate mai jos:

  • Cel mai bun proiect de eficiență energetică în clădiri publice – izolarea termică a anvelopei, schimbarea geamurilor etc.;
  • Cel mai bun proiect de producere a energie electrice regenerabile în clădiri publice – Instalații fotovoltaice și turbine eoliene instalate în sectorul public etc.;
  • Cel mai bun proiect de producere a energiei termice regenerabile în clădiri publice – Colectoare solare, pompe termice și Centrale termice pe biomasei (biocombustibili solizi, lichizi și gazoși);
  • Cel mai bun proiect de eficiență energetică în domeniul iluminat stradal, inclusiv combinat cu surse regenerabile de producere a energiei electrice.

Fiecare aplicant va depune un formular, în conformitate cu Anexa 1 la regulamentul de organizare a competiției. Participanții pot depune unul sau mai multe proiecte. Acelaşi proiect nu poate fi înscris în mai multe categorii concomitent.

Participanții vor depune formularele semnate electronic la poșta electronică a AEE: concurs@aee.md.

Regulamentul Competiției poate fi consultat aici.

Formularul de participare poate fi descărcat aici (este atașat și la rubrica „Fișiere anexate”, mai jos).

Perioada de depunere a dosarelor de participare este 30 octombrie – 22 noiembrie 2023. Se vor considera eligibile proiectele date în exploatare în perioada 1 ianuarie 2021 – 1 decembrie 2023 și care nu au participat la edițiile precedente ale Competiției Moldova Eco Energetică.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul evenimentului unic Gala Moldova Eco Energetiсă ediția 2023, care se va desfășura în data de 15 decembrie 2023.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați Agenția pentru Eficiență Energetică: aliona.chersac@aee.md, (+373) 22 499 444, ext. 6.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase