Prima   -  Noutăți - Bruxelles: Cu suportul Poloniei, MIDR și ADR Nord învață cum sunt gestionate fondurile europene

Bruxelles: Cu suportul Poloniei, MIDR și ADR Nord învață cum sunt gestionate fondurile europene

24.11.2023   968 accesări  

Oficiali ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), precum și reprezentanți ai instituțiilor subordonate și ai altor instituții de stat au participat, în perioada 20-24 noiembrie, la Bruxelles, Regatul Belgiei, la o vizită de studiu cu tematica „Gestionarea fondurilor europene”.

Din componența delegației reprezentată de MIDR au făcut parte Ana Mardare, secretar de stat în domeniul Dezvoltare regională, Angela Țurcanu, secretar general, și alți funcționari din cadrul MIDR. De asemenea, la vizita de studiu au participat directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Maria Prisacari, directorul adjunct al Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, precum și membrii grupului de lucru responsabil de dezvoltarea regională și coordonarea fondurilor structurale.

Delegația și-a început vizita la sediul Reprezentanței Permanente a Republicii Polone pe lângă Uniunea Europeană. Ambasadorul Andrzej Sadoś, reprezentant permanent, le-a vorbit delegaților despre rolul și sarcinile Reprezentanței. Totodată, alți membri ai Reprezentanței poloneze s-au referit la politica Uniunii Europene în următoarele domenii de activitate: politica regională și de coeziune, politica externă și acțiuni externe, transport și infrastructură.

Membrii delegației au avut o serie de întâlniri în cadrul Direcțiilor Generale (DG) Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE (DG NEAR), Politică Regională și Urbană (DG REGIO), Mobilitate și Transporturi (DG MOVE), Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune (DG EMPL) și Afaceri Economice și Financiare (DG ECFIN). De asemenea, delegații au vizitat Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European.

Vizita de studiu la Bruxelles a fost organizată de Ministerul Fondurilor de Dezvoltare și Politicii Regionale al Republicii Polone în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova în cadrul proiectului „Sprijin pentru administrația publică din Republica Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană în domeniul managementului fondurilor europene”. Proiectul este cofinanțat prin intermediul Programului polonez de cooperare pentru dezvoltare (Polish Aid) al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase