Prima   -  Noutăți - Cu sprijinul Poloniei, ADR Nord va beneficia de suport în cadrul unui proiect de consolidare a capacităților pentru dezvoltare regională

Cu sprijinul Poloniei, ADR Nord va beneficia de suport în cadrul unui proiect de consolidare a capacităților pentru dezvoltare regională

28.11.2023   1103 accesări  

Cu sprijinul Polonei, instituțiile publice responsabile de politica de dezvoltare regională și locală din țară, printre care și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, își vor consolida capacitățile în contextul statutului Republicii Moldova de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană.

Marți, 28 noiembrie, reprezentanții Institutului de Dezvoltare Urbană și Regională (IRMR) din Polonia și-au încheiat vizita de studiu la instituțiile publice responsabile de politica de dezvoltare regională și locală din țară printr-o ședință de lucru online cu directorul și specialiștii ADR Nord. La această ședință de lucru au mai participat și funcționari de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, precum și reprezentanți ai Solidarity Fund PL în Moldova.

Discuțiile s-au axat pe evaluarea necesităților formative ale instituțiilor responsabile de politica de dezvoltare regională și locală, în contextul statutului Republicii Moldova de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană. Specialiștii ADR Nord și-au împărtășit experiențele, evidențiind provocările și așteptările în legătură cu programul de consolidare a capacităților în domeniul dezvoltării regionale.

Participanții la ședința de lucru au subliniat importanța adaptării suportului polonez la nevoile specifice ale instituțiilor de profil. În acest context, pentru o abordare mai eficientă, a fost propusă divizarea cursului în generalități și arii specifice domeniilor de intervenție.

Acest eveniment a avut loc în contextul vizitei de studiu a experților polonezi la instituțiile publice responsabile de politica de dezvoltare regională și locală din țară în cadrul Proiectului „Suport în elaborarea programului de consolidare a capacităților pentru instituțiile publice responsabile de politica de dezvoltare regională și locală în contextul statutului de țară candidată la Uniunea Europeană a Republicii Moldova”, implementat de Solidarity Fund PL in Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Institutul de Dezvoltare Urbană și Regională din Polonia (IRMIR) din Republica Polonă.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase