Prima   -  Noutăți - Acord de finanțare semnat. În municipiul Edineț va fi creat un complex multifuncțional sportiv

Acord de finanțare semnat. În municipiul Edineț va fi creat un complex multifuncțional sportiv

12.12.2023   1209 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Primăria municipiului Edineț au semnat un contract de finanțare pentru implementarea proiectului „Crearea complexului multifuncțional sportiv în municipiul Edineț”. Dosarul proiectului a fost depus la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în noiembrie 2022, în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor.

Prin acest proiect se urmărește îmbunătățirea infrastructurii regionale pentru dezvoltarea sportului și punerea în valoare a patrimoniului sportiv prin organizarea diverselor activități sportive pentru promovarea imaginii Regiunii de Dezvoltare Nord, drept regiune favorabilă pentru practicarea și dezvoltarea sportului ca mod sănătos de viață.

De viitorul complex sportiv multifuncțional vor beneficia cel puțin 10 mii de locuitori ai municipiului Edineț. Totodată, vor fi create condiții pentru intensificarea relațiilor de colaborare între localitățile din nordul țării, prin participare la turnee sportive regionale și republicane.

Proiectul „Crearea complexului multifuncțional sportiv în municipiul Edineț” au fost inclus în Documentul Unic de Program pentru anii 2022-2024, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 23 din 12 ianuarie 2022, și urmează să fie implementate de ADR Nord, conform Deciziei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale nr. 25/23 din 23.10.2023, și a Planului anual de implementare a Strategia Națională de Dezvoltare Regională (2022-2028), în coordonare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și din contribuțiile beneficiarului.