Prima   -  Noutăți - Au fost semnate două contracte de antrepriză, în valoare de 7,7 mil. lei, pentru implementarea proiectului „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere Ungheni-Business”

Au fost semnate două contracte de antrepriză, în valoare de 7,7 mil. lei, pentru implementarea proiectului „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere Ungheni-Business”

04.03.2024   724 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „Spivan”, FCI „Capital” SRL și Primăria municipiului Soroca au semnat două contracte de antrepriză în cadrul proiectului „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere Ungheni-Business”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Contractele au fost semnate luni, 4 martie 2024, în incinta ADR Nord.

Conform contractului de antrepriză semnat cu SRL „Spivan”, în decurs de maxim patru luni de la primirea ordinului de începere a execuției, operatorul economic s-a angajat să efectueze lucrări de construcție a sistemului de alimentare cu gaze naturale cu o lungime de 3960 m. Valoarea acestui contract constituie 3.757.642,63 de lei.

Potrivit contractului de antrepriză semnat cu FCI „Capital” SRL, în decurs de maxim trei luni de la primirea ordinului de începere a execuției, operatorul economic s-a angajat să efectueze lucrări de montare a liniei electrice în cablu de 10 kV cu o lungime de 3000 m. Valoarea acestui contract constituie 3.955.136,32 de lei.

Valoarea ambelor contracte de antrepriză constituie 7.712.778,95 de lei, contribuția Primăriei municipiului Soroca fiind de 10% din valoarea contractelor.

În cadrul aceluiași proiect, după încheierea procedurilor de achiziții publice, urmează să mai fie semnat un contract de antrepriză pentru efectuarea lucrărilor de construcție a două căi de acces, cu o suprafață totală de 2510 mp, și pentru executarea lucrărilor de amenajare a terenului, pe o suprafață de 17,6 ha.

Rezultatele proiectului vor contribui la crearea unei platforme economice pentru populația economic-activă din municipiul Soroca și din regiunea proximă.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a subliniat că antreprenorii urmează să execute lucrările specificate în contractele de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectelor tehnice, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice în vigoare.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere Ungheni-Business”, depus de Primăria municipiului Soroca în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

Proiectele de dezvoltare și revitalizare urbană consolidează rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regionale.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase