Prima   -  Noutăți - La Drochia încep o serie de lucrări de revitalizare urbană

La Drochia încep o serie de lucrări de revitalizare urbană

26.03.2024   721 accesări  

În orașul Drochia încep lucrările pentru creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea Curechiului, prin dezvoltarea unui mediu urban durabil, accesibil, sigur și atractiv pentru toți locuitorii și vizitatorii orașului. Este obiectivul general al unui proiect de dezvoltare regională finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

Marți, 26 martie curent, în incinta Primăriei orașului Drochia a avut loc o ședință de inițiere a lucrărilor de modernizare a orașului prin dezvoltarea infrastructurii publice. Reprezentanții ADR Nord, autoritatea publică locală, proiectanții și antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a contractului de execuție a lucrărilor.

Conform contractului de antrepriză semnat recent, în decurs de maxim cinci luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Drostal” s-a angajat să amenajeze un parc și teritoriul adiacent în orașul Drochia. Lucrările de revitalizare urbană în una dintre zonele de revitalizare urbană ale orașului Drochia presupun amenajarea unui spațiu public, modernizarea infrastructurii urbane prin realizarea măsurilor de infrastructură stradală, amenajarea a două terenuri de joacă și a unui complex sportiv pe o suprafață de minim 3500 mp.

Printre beneficiarii finali ai acestui proiect se numără circa 4500 de drochieni care locuiesc în zona de revitalizare Valea Curechiului, dar și toți locuitorii orașului Drochia.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 9,6 mil. lei, contribuția Primăriei orașului Drochia fiind de 10% din valoarea contractului.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea Curechiului a orașului Drochia”, depus de Primăria orașului Drochia în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase